lördag 10 april 2010

Polen drabbades av en chock i dag!!!

Polen drabbades av en chock i dag, när landets president, arméchef, riksbankschef och många tiotal andra omkom i en flygkrasch i Ryssland.

Ja det kom som sagt som en väldig chock för många!! Vi hade nyss av slutat vårt skottpass på morgonen när vi fick veta. Och detta innebar att våra semi finals matcher är inställda, så vi fick packa ihop och åka hem till Gdynia igen.

Det var minst 90 personer som dog när planet som skulle åka från polen (Warszawa) till Ryssland (Smolensk). Enligt uppgifter var området täckte av en tjock dimma när planet kraschade i bitar, flera hundra meter från landningsbanan. Planet klippte av trädtopparna, störtade ned och bröts i bitar.

Enligt de första bedömningarna misstänks olyckan ha berott på misstag av piloten.
Piloten försökte gång på gång sätta ner det polska regeringsplanet på marken i Smolensk, trots att han uppmanades att landa på en annan flygplats.
Efter flera misslyckade försök i den svåra dimman, försökte han en ytterligare en gång. Piloten var helt enkelt tvungen ”bränslet var nästan slut”.

Men det finns inget som tyder på att det skulle stämma, för det sägs även att:

Det har tidigare öppet diskuterats i Polen att de något ålderstigna ryskbyggda Tupolevplanen, som landets regering flög, skulle bytas ut mot modernare flygplan. Frågan har till och med varit uppe i den polska riksdagen.
Nu verkar det som om det inte var tekniska fel på planet som orsakade flygkatastrofen. Man misstänker att olyckan berodde på ett fatalt felbeslut från pilotens håll.

Så man vet aldrig! Vi får vänta och se vad som kommer sägas nu dom här dagarna. Vi kommer i alla fall inte spela några matcher under en vecka nu framöver, eftersom att hela Polen kommer ha en veckas sorg för dom som dog under den har olyckan.

Och det var inte bara Presidenten som dog, det var många viktiga och framgångsrika personer som avled, hans fru var en av dom.

Men jag tror säkert att ni kommer få se och höra om det här själva hemma i sverige!!



Polens president: Lech Aleksander Kaczyński 18 juni 1949 - 10 april 2010. R.I.P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar